OHJE MUOKATTU PIRKAN RESEPTISTÄ :)

POHJA:

- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- ½ dl kidesokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 kananmuna
- 1 dl juoksevaa rasvaa (mm. becel käy)

TÄYTE:

- 3-4 pientä raparperia

PÄÄLLE:

- 1 prk kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää margariini ja muna, vatkaa taikina tasaiseksi vispilällä.

2. Voitele vuoka, kaada sen jälkeen sinne taikina ja levitä taikinaa myös reunoille (apuna voit käyttää vehnäjauhoja)

3. Leikkaa raparperit viipaleiksi pituus suunnassa. Sen jälkeen asettele ne tasaisesti pohjan päälle.

4. Tee päällyste sekoittaen kermaviilin sekaan ensiksi kananmuna ja sitten lopuksi sokeri. Kaada raparperien päälle tasaisesti.

5. Paista uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

6. Anna jäähtyä ja tarjoile. Piirakan kanssa sopii hyvin vaniljajäätelö tai vaniljakastike.