Aplari-nutmix-suklaamuffinit 14-16 kpl

Pohja:
- 100 g leivontamargariinia
- 1 1/2 dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta(Van Houten / Fazer)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 patukka Maraboun DoubleNougat-suklaata (muukin suklaa käy)
- 25 g mantelirouhetta
- 25 g pistaasipähkinärouhetta (suolatut)
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- ½ dl kevyt maitoa
- appelsiinin mehua halutessasi kostutukseen (VARO KOSTUTTAMASTA LIIKAA, muutama tippa riittää per muffinssi)
Pinta:
- 175g kaakaotomusokeria
- maitoa tai vettä sen verran että muuttuu massaksi
Koristelu:
- suklaarouhetta tai nonparelleja
OHJE:
Pohja:
1. Vaahdota leivontamargariini ja kidesokeri.
2. Lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Kaada kuivat aineet vähitellen taikinaan.
5. Lisää appelsiinikuoriraaste & vatkaa sekaisin.
6. Lisää maito pienissä määrin samalla vatkaten.
7. Käytä kahta ruokalusikkaa taikinan jakamiseen muffinssivuokiin, itse käytin perusmuffinssivuokia ja yhteen meni kukkurallinen määrä taikinaa.
8. Paista 200 asteisessa uunissa noin. 15 minuuttia.
9. Kostuta appelsiinistä puristamalla mehulla muffinsseja halutessasi, vain pieni määrä riittää ettei muffinssit menetä muotoaan.
Pinta:
1. Lisää kaakaotomusokeri sekoitusastiaan, lisää vähitellen vettä tai maitoa niin että se muuttuu sellaiseksi massaksi jonka saat valuttamalla muffinssien pääle, varo kuitenkaan laittamatta liikaa nestettä = tuloksena se ettei massa kuivu pintaan kiinni.
Koristelu:
1. Ripottele suklaarouhetta tai nonparelleja vielä kun tomusokeri massa on pehmeää.
Parhaan lopputuloksen saat kun annat muffinssien vielä olla jääkaapissa pari tuntia ennen tarjolle asettamista.
 
Tai hyviähän näistä tuli maultaan ilman mitään hilpekettäkin: