Pohja:

250 g voita tai margariinia

4 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

3/4 dl kermaa tai vettä

1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna

_______________________________

Täyte:

400 g jauhelihaa

2 pientä sipulia

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

3/4 paprika suikaleina

1 pss taco- tai burritomaustetta (tai oman maun mukaan)

1 prk salsakastiketta

½ prk jalapenoviipaleita

1 dl kermaa

½ dl vettä

3 kananmunaa

100 g kirsikka-/luumutomaatteja

150 g emmental-juustoraastetta

OHJE:

1.Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää valkosipuli sekoittaen, jonka jälkeen kerma/vesi.

2.Sekoita kunnes muuttuu taikinamassaksi.

3.Laita leivinpaperi pellin päälle, ja levittele taikina siihen tasaiseksi.

4.Paista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia, 200 asteessa.

5.Paista pannulla jauheliha ruskeaksi, jonka jälkeen lisää valkosipuli/sipuli ja paprika (kunnes

ovat pehmenneet ja paistuneet tarpeeksi.

6.Mausta nyt ainekset taco- tai burritomausteella.

7.Lisää joukkoon salsakastike, jalapenot, kerma, vesi sekä lasissa sekoitetut kananmunat. Sekoita.

8.Kaada seos piirakkapohjan päälle tasaisesti.

9.Paloittele tomaatit ja ripottele sinne tänne piirakan päälle, lopuksi emmentalraaste ripoteltuna tasaisesti

päällimmäiseksi.

10.Paista uunissa vielä 40 min kunnes täyte on hyytynyt ja kivan ruskean värinen.

VINKKI:

Smetana tuo oikein kivaa lisää lämpimän piirakan päälle :P